5. lokakuuta 2017

Testissä Essencen irtoluomiväritTänään aiheenani ovat siis Essencen irtoluomivärit. Luomivärit ovat nimeltään My Must Haves. Luomivärit ja paletin satuin löytämään Oulun keskustan Tokmannilta. Luomivärien ja paletin hinta oli vain 1,89e/kpl, joten hankin paletillisen sävyjä testiin. Myynnissä oli myös suurempia paletteja. Luomivärisävyjä oli yhteensä 10-15, mutta useat sävyt olivat loppuneet. Testasin hieman sävyjä kaupassa ja huomasin, että useat vaalet sävyt olivat hieman glitterisiä ja tosi haaleita ja vähäpigmenttisiä. Otinkin itselleni testiin vain yhden vaalean, pari tummaa ja yhden kirkkaan värin.


My Must Haves paletti tyhjänä.


Luomivärini paketeissaan.


Luomivärit ennen palettiin asettamista. Luomivärien päältä tuli poistaa kansi ja värit painettiin palettiin. Luomivärit eivät ole magnetisoituja. Pannukoko on suurempi kuin esim. MAC- luomiväreissä.

Yhdessä luomivärissä on tuotetta 2g. Mielestäni kyseinen määrä on aika paljon. Esimerkiksi MAC:n irtoluomivärit ovat 1,3g. Urban Decay:n luomivärit paletissa ovat 1,3g, irtona ne ovat 1,5g. Colourpop luomivärit ovat irtona 2,1g.


Luomivärien sävyt ylhäältä alas: 08 Peach-party!, 03 Miss Foxy Roxy, 18 Black as a Berry, 23 Mermaid at Heart.

08 Peach-Party!
on vaalea ja kohtalaisen huomaamaton kermainen sävy.

03 Miss Foxy Roxy on kaunis kimaltava kupari.

18 Black as a Berry on tumma kimaltava violetti, joka näyttää swatchatessa ja luomilla enemmänkin tumman ruskealta.

23 Mermaid at Heart on kaunis kimaltava turkoosi, jonka pigmenttisyydestä yllätyin positiivisesti.


Tällaisen lookin sain aikaiseksi käyttäen näitä neljää sävyä. Liikkuvalla luomella 08 Peach-party!, silmävaossa 03 Miss Foxy Roxy, ulkonurkassa 18 Black as a Berry ja alaluomenna ja sisänurkassa 23 Mermaid at Heart.

Luomet pohjustin MAC:n Paint Pot:lla sävyssä painterly, jonka jälkeen puuteroin luomet.

Lookista oli vaikea saada kuvaa, jossa näkyisivät todelliset sävyt. Todellisuudessa lookista tuli tummempi iltaan sopiva look. Peach-party! näyttää luomilla kauniilta, mutta yksinkertaiselta, Miss Foxy Roxy on lempisävyni näistä sävyistä, se on kaunis syksyyn hyvin sopiva rusehtavan sävyinen kupari. Black as a Berry näyttää luomilla tumman ruskealta, lähes haalealta mustalta. Olisin toivonut, että kyseinen sävy olisi näyttänyt enemmän violetilta. Mermaid at heart on alaluomella kohtalaisen tumma sävy, sisänurkassa sävy näyttää paremmalta ja vaaleammalta. Mermaid at Heart on mielestäni toiseksi paras sävy näistä neljästä.

Luomivärit kestivät luomilla koko päivän, vaalea sävy mielestäni haaleni jonkin verran, mutta muut sävyt näyttivät päivän lopuksi samalta. Kestävyys on sama kuin esim. MAC:n luomiväreillä.

Loppukommentteina voisin sanoa, että olen yllättynyt siitä, kuinka paljon pidän sävyistä. Uskon, että tulen käyttämään kaikkia näitä sävyjä uudelleen, etenkin sävyä 03 Miss Foxy Roxy. Luomivärit ovat mukavan pehmeitä ja helppoja levittää. Huomasin, että luomiväreistä lähtee hieman kimalletta kasvoille. Kimalle on kuitenkin todella hienojakoista ja monet kalliimmatkin luomivärit tekevät näin. Mielestäni luomivärit näyttävät kaikista pigmenttisimmiltä sormella levittäessä, mutta tummemmat sävyt levittyvät hyvin myös siveltimellä. Hieman harmittaa se, että kuvassa luomivärit näyttävät luomilla vaaleammilta kuin oikeasti, jos jollakulla on vinkkejä luomivärien kuvaamiseen, otan vinkit mieluusti vastaan!

Oletko jo kokeillut Essencen irtoluomivärejä? Epäilyttääkö luomivärien laatu, jos hinta on näin alhainen?

Luomivärit ja paletti Tokmanni: 1,89e/kpl

- Laura

4 kommenttia:

 1. Mulla on muutama näitä essencen luomivärinappeja itse koottavassa paletissa. Mä vähän petyin niiden laatuun. Ei ne ihan huonoimmasta päästä ole, mutta pigmentti saisi olla paljon intensiivisempi. Pysyvyys luomilla on melko hyvin, ei suurempaa valitusta siitä. Mattasävyt on mun mielestä yllättäen ehkä himpun verran parempia kuin shimmersävyt. Ainakin niistä parista shimmersävystä mitä mulla on, ei kyllä shimmerisyys paljon näy luomilla. Tosi hailakoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä siitä, että matat ovat parempia kuin kimaltavat. Varsinkin haaleat kimaltavat vaikuttivat huonolaatuisilta. Onneksi itse löysin muutaman hyvän sävyn!

   Poista
 2. Täytyy sanoa, että ei ole juurikaan kokemusta essencen luomiväreistä, vaikka merkki on muuten tuttu erityisesti ripsivärien ja puutereiden osalta. Omistan tällaisen My Must Haves kahdeksikkopaletin, johon kokosin pääasiassa kasvomeikkejä sekä huulimeikkejä. Yhden luomivärin nappasin mukaan (lila sävy, nimeä en muista). Hintaansa nähden laatu erittäin hyvää näissä kuten essencellä yleensäkin. Normaalisti alhaisen hinnan meikit todellakin epäilyttävät laadun suhteen, mutta essenceen on jo oppinut luottamaan :) Mun kohdalle huteja ei ole essencen suhteen juurikaan sattunut. No ehkä jonkinlaiseksi pettymykseksi voisi laskea My Must Haves -highlighterin, joka on ihmeen jauhoinen eikä toimi kasvoilla niinkuin korostuspuuterin olettaisi toimivan. Pikku juttu yleiseen loistavaan tasoon nähden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Essence vaikuttaa hintaansa nähden aika hyvä olemaan :) Pitäisi kokeilla enemmän kasvotuotteita, mutta monet huulituotteet ovat olleet tosi hyviä! Jos luomivärit kiinnostaa niin kannattaa kaupassa testata, koska huomasin, että pigmenttisyys vaihteli kyllä tosi paljon luomivärien välillä.

   Poista